ritalin en add

  • Liesbeth

    wij staan nu aan de voorafvond voor het vastellen of onze zoon add heeft en of in combinatie met ritalin om zijn concentratievermogen verhoogd kan worden. Wat doet ritalin, is dit een vorm om rustiger te worden, of heeft dit ook invloed op zijn concentratie. Hij heeft ook symptonen van dyslexie. Zijn er nog andere mogelijkheden dan ritalin.

  • M@ria

    Als hij ook dyslexie heeft wil ik je visolie aanraden, dit word zo wie zo al aangeraden voor pdd en adhd kinderen , maar via de dyslexie vereniging word het ook nog eens aangeraden.

    Visolie bevordert namelijk de consentratie.

    zoek maar eens op www.google.nl naar visolie.

    Ik weet dit omdat mijn zoon ook de combinatie pdd-nos/adhd/dyslexie heeft.

    Voor een goedkoop adres mag je me mailen.

  • Chappy

    Hoi Liesbeth,

    Zo te lezen zit je in hetzelfde schuitje als ik. Mijn zoon is ook dysletisch en in eerste instantie dacht ik dat ik hiermee een verklaring had gevonden. Immers, kinderen met dyslexie kunnen ook last hebben van concentratieproblemen en veel andere klachten die dan weer op add lijken. Toen ik op deze pagina begon mee te lezen, kwam ik echter tot de ontdekking dat ik hier veel meer herkenning vind als op de pagina voor dyslexie. Ik ben echter nooit het officiele circuit ingegaan en kan dus niet zeggen wat er met mijn zoon aan de hand is.

    Ik heb ook nagedacht over het volgen van het officiele circuit met zeer waarschijnlijk als uitkomst ritalin. Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat met name de school degene is die druk uitoefent op mijn zoon. Buiten school is mijn zoon een normaal kind; op school zeurde men constant over zijn concentratieproblemen, kon niet zelfstandig werken, “het zat er wel in, maar het kwam er niet uit” etc. Met name dat laatste heeft mij doen twijfelen t.a.v. ritalin. Want, zo sprak ik andere moeders met hetzelfde probleem en die vonden dan weer dat je een kind gelukkiger zou maken als hij of zij d.m.v. ritalin wel kon laten zien wat het kon.

    Ik heb, met name omdat ik uit mijn directe familie weet dat psychiaters pillenfreaks zijn en pillen vaak leidt tot het nemen van weer andere pillen en hiermee dus een vernietigende kettingreactie in je lichaam kan bewerkstelligen, niet laten verleiden tot deze stap.

    Ik heb een jaar geleden gekozen voor externe hulp t.a.v. zijn dyslexie. Met name hierin is veel vooruitgang te vinden, want door het dyslectisch zijn kunnen kinderen gedragsproblemen ontwikkelen. Ik merkte dat de concentratie van mijn zoon hier aanzienlijk mee verbeterde. Een jaar geleden kon hij zijn concentratie hooguit 3 minuten vasthouden tijdens de bijles, nu moet ik op de klok letten om de 15 minuten (die de bijles maximaal mag duren) niet te overschrijden. Toen hij na 8 maanden van AVI0 naar AVI3 was gegaan, heb ik ervoor gekozen van school te verwisselen en een school uit te zoeken waar men meer begrip had voor kinderen met dyslexie e.d. (overigens heb ik toen veel hulp een steun gehad van de mensen op deze pagina) Verder ben ik met hem naar een kinesioloog gegaan, wat hem heeft geholpen om zijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen, weer zin te krijgen in het leven (hij werd veel gepest). Verder verdwenen zijn klachten van buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid.

    Resultaat is dat hij nu redelijk meekan in de klas. Zelfstandig werken is geen probleem meer, concentratie geen groot probleem, maar het blijft toch. Lezen stagneert op het moment, maar daarintegen gaat hij momenteel erg goed vooruit in het schrijven en rekenen.

    Ik ben momenteel erg blij met de keuze die ik heb gemaakt en zou willen dat het voor iedereen zo zou kunnen werken. Helaas is ieder kind anders, dus garanties kan niemand je geven.

    Groetjes,

    Linda

  • Sarah

    Hoi Liesbeth,

    Wij stonden twee jaar geleden ook voor het zelfde dillema. Onze zoon had vooral een heel groot concentratieprobleem en vertoonde dyslectische problemen. Wij hebben hem laten onderzoeken en de uitslag was niet add maar toch gewoon adhd. Het enige wat de kinderpsychiater ons kon geven was ritalin en daar zaten wij toen nog helemaal niet op te wachten. Zeker omdat het toen op school nog zeker niet uitzichtloos was. En daarbij hadden wij thuis nauwelijks problemen met hem. Nu twee jaar later zijn wij toch overgestapt op de ritalin omdat het gewoon echt niet meer ging op school en hij er zelf onder ging lijden. Maar voor die tijd hebben wij samen met school wel alle mogelijke toegepast om een kind met minimale concentratie toch aan het werk te krijgen. Helaas werkte het bij ons niet. Inmiddels zijn wij van de kinderpsychiater overgestapt naar een kinderarts die gespecialiseerd is in adhd en in het werken met visolie en andere produkten, wel of niet in combinatie met ritalin. Zijn bloed is onderzocht en hij heeft ook een duidelijk tekort aan bepaalde stoffen. Ook doet deze kinderarts onderzoek naar dyslectie en het tekort hebben aan bepaalde stoffen.

    Met onze zoon gaat het nu met de ritalin heel erg goed. Hij is er niet rustiger van geworden maar zijn werkhouding is enorm verbeterd. En ook zijn motivatie is nu weer goed omdat hij nu ook weer succeservaringen op kan doen. En daarbij is onze zoon een slimme jongen maar kwam gewoon helemaal niet uit de verf. Met de alternatieve middelen zijn wij nog niet gestart vanwege financiele redenen maar het is wel iets wat wij straks willen gaan doen.

    Op school krijgt hij wel extra hulp voor spellen en lezen maar verder hebben wij daar nog geen hulp voor gezocht. Er zijn heel veel verschillende therapieen en mogelijkheden voor dyslectie maar de vraag is wat nu echt helpt. Zeker omdat vele dingen gewoon kostbaar zijn.

    Mijn zus is op dit moment een interessante studie aan het doen die zich in eerste instantie richt op dyslectie maar ook toepasbaar is op adhd kinderen. Als je in de google kijkt op:Davis counseling zal je er meer over kunnen vinden. Ik weet er verder niet zo veel van maar het schijnt veel belovend te zijn. Maarja, denk ik dan sceptisch…..wat niet! Hun overtuiging is dat je dyslectie en misschien adhd niet kunt verbeteren door alleen maar met dingen te oefenen maar dat je de bron moet aanpakken. Zij leggen ook heel duidelijk een link naar beelddenken. En dat herken ik weer wel heel erg bij mijn zoon.

    Ik wens jullie in ieder geval veel succes.

    Groetjes Sarah