Forum voor adhd pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

adhd.startpagina.nl/prikbord

Dit prikbord is vernieuwd. Discussieer verder en registreer je op het nieuwe forum: adhd.startpagina.nl/forum/

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: DiscussielijstNieuw berichtZoekenLog inPrint
 • Uitgeklapt op datum • Uitgeklapt met draadjes

Re: uitkering + Pgb ??

Gepost door: nina ()
Datum: 21 maart 2006 02:32

Hoi Jet,

Ik weet geloof ik wel hoe het zit.

PGB is te ingewikkeld voor veel instanties. Je loopt vast in de regelingen omdat medewerkers er niet goed raad mee weten. Is ingewikkeld want je bent niet in loondienst, kan geen loonstrookje overleggen maar wel een contract. Dat leidt tot problemen want men weet niet hoe en waar ze je inkomsten uit PGB moeten plaatsen.

Inkomsten uit PGB zijn overige inkomsten die je moet opgeven bij het uwv als je een uitkering ontvangt. Is geen loon want je kunt niet in loondienst zijn bij je kinderen of andersom als je samen 1 gezin vormt. Je betaalt geen premies voor sociale verzekeringen als ziektewet, ww of wia. Je moet wel belasting betalen en een % voor die nieuwe ziektekostenwet. Dat gaat via de belastingdienst. Doe aangifte!!!! Maak gebruik van alle aftrekposten/ziektekosten, daardoor zakt je inkomen en betaal je minder belasting (en wettelijk deel ziektekostenwet als je overige inkomsten (uit PGcool smiley heb).
Het is een misverstand als gedacht wordt dat inkomsten uit PGB iets van een vergoeding is. Dat is beslist niet waar en als je die inkomsten niet opgeeft kun je een hoop trammelant (tot een paar jaar achteraf) verwachten.

Je hoeft geen ww aan te vragen. WW is een schade-uitkering voor inkomensverlies als gevolg van werkloosheid. Als werknemer ben je daar automatisch voor verzekerd, je betaalt daar premie voor. Je moet de uitkering zelf aanvragen en je vervolgens onderwerpen aan allerhande van verplichtingen zoals solliciteren, meedoen aan een reintegratietraject en al je inkomsten opgeven.

@Helga
Als je bijstand ontvangt is PGB geen inkomsten of vermogen als die gebruikt wordt om zorg in te kopen. Gaat de bijstandsmoeder in dienst van haar kinderen dan is het wel inkomen. De bijstand vult dan het inkomen aan indien nodig. Je kan wel op extra aandacht van de sociale dienst rekenen als je een PGB hebt, of je die niet stiekum toch gebruikt als inkomensaanvulling.

@Estherr
Werken en PGB ontvangen mag. Je hoeft bij je werkgever niet te melden dat je inkomsten uit PGB hebt. Ontvang je een uitkering (ongeacht welke) dan moet je dat wel melden. Heb je geen inkomen en ga je in dienst van je kinderen dan moet je die alleen opgeven aan de belastingdienst.
Let wel op dat je met werken en PGB veel belasting moet betalen. Reken uit of het gunstig is om in dienst van je kinderen te treden. Eea is afhankelijk van je persoonlijke situatie, heb je een partner? ben je alleenstaande moeder? een eigen huis? Dat soort dingen. Zet eventueel ca 1/3 van je PGB inkomen apart voor de belastingaanslag, dan zit je redelijke safe.
Rugzakje is iets heel anders. Dat wordt geindiceerd door CvI en geldt voor 3 jaar. Dat geld zie je niet want dat wordt gespendeerd aan je kind. Je kunt school wel om verantwoording vragen wat ze met dat geld doen.

Groetjes
Nina


Onderwerp Geschreven door Gepost
 

uitkering + Pgb ??

Jet 20/03/2006 17:17
 

Re: uitkering + Pgb ??

Msstery 20/03/2006 18:32
 

Re: uitkering + Pgb ??

Albert 20/03/2006 19:31
 

Re: uitkering + Pgb ??

estherr 20/03/2006 19:51
  Re: uitkering + Pgb ??
nina 21/03/2006 02:32
 

Re: uitkering + Pgb ??

Msstery 21/03/2006 07:59
 

Re: uitkering + Pgb ??

estherr 21/03/2006 08:34
 

Re: uitkering + Pgb ??

nina 21/03/2006 23:41
 

Re: uitkering + Pgb ??

Jet 21/03/2006 11:57
 

Re: uitkering + Pgb ??

nina 21/03/2006 22:38
Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, je hebt geen toestemming voor het posten van berichten in dit forum.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - adhd.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep