ADHD/ADD-QEEG

Uit recent Amerikaans, Noors en Nederlands onderzoek blijkt dat mensen net zo verslaafd kunnen zijn aan bepaalde voedingsmiddelen als aan bijvoorbeeld drugs. In onze hersenen bevindt zich een beloningssysteem dat ons aanzet om bepaald gedrag te bevorderen. Als we eten wordt dit systeem geactiveerd en komen er stofjes vrij die endorfine en dopamine heten.

Sommige voedingsmiddelen veroorzaken een hyperactivatie van het beloningssysteem. Volgens de laatste onderzoeken blijkt dat chronische overstimulatie ertoe bijdraagt dat het beloningssysteem verzadigd raakt en minder goed functioneert. Dit betekent, dat de genen die het beloningssysteem activeren, minder actief worden en deze adaptieve toestand doorgeven aan het nageslacht. Een en ander staat direct in verband met ADD/ADHD, verslavingen, borderline, eetstoornissen, motivatiestoornissen en dwangmatig gedrag.

Uit onderzoek en geruime ervaring binnen onze kliniek blijkt, dat mensen met bovengenoemde aandoeningen goed te helpen zijn. Tijdens het intake consult doen we een QEEG.

Een QEEG-meting in de praktijk

Tijdens een QEEG meting worden eerst elektrodes op het hoofd geplaatst. We werken volgens internationale afspraken voor het bepalen van meetplaatsen op het hoofd. De hersensignalen die gemeten worden, zijn zeer klein omdat ze door de schedel en de huid moeten komen. Om toch signalen van goede kwaliteit te meten moet de huid waar de elektrodes komen, worden schoongemaakt. Dit gebeurt met speciaal voor EEG ontwikkelde scrubgel. Vervolgens worden de elektrodes gevuld met een geleidende gel die de elektrodes op de huid laat plakken en die de elektrische signalen van de hersenen doorgeeft aan de elektrodes. De behandelaar kan via een meting bekijken of de elektrodes goed zijn aangesloten. Het aanbrengen van de elektrodes en de meting zijn geheel pijnloos. De elektrodes worden via een kastje verbonden met een computer, zodat de EEG-signalen met de computer kunnen worden gemeten en geanalyseerd.

De uitslag van het QEEG onderzoek en de vragenlijst bepalen of verdere behandeling zinvol is voor u of uw kind.

Voor meer informatie

Linus Pauling Kliniek

Gestelsestraat 16b

5582 HH Aalst-Waalre

040-7113026

www.linuspaulingkliniek.nl

info@linuspaulingkliniek.nl