Slechte GGZ psychologen

  • Cyclops

    Hallo,

    Ik wil graag praten over hoe het gaat bij psychologen en andere hulpverleners. Ik heb wel redelijk slechte ervaringen.

    Als ik mijn verhaal wil doen krijg je het gevoel dat je niet moet ‘zeuren’ en dat je zo opimistisch voor moet doen als mogelijk, terwijl je je alles behalve zo voelt, psychologen kunnen zich nauwelijks inleven in hoe het is om met een ernstige stoornis te leven als ADHD. Sommigen, dat weet ik zeker, laten blijken dat ze verveeld zijn over het onderwerp en vragen dan ook weinig persoonlijks, ze hebben geen zin in contact met hun clienten vooral als ze wat moeilijker communiceren (door hun stoornis) als ze maar het lijstje afgewerkt hebben met standaard klachten dat ze in hun niet kloppende slechte psychologisch rapport zetten. Zodat ze snel naar huis kunnen. Ze hebben een indruk en gaan niet na of het daadwerkelijk klopt vaak bespreken ze de uitkomst van onderzoeken niet eens met je. Dan heb ik het over het GGZ.

    Er zitten maanden tussen de afspraken en je wordt niet eens ingelicht over de verloop en de bedoeling van het ‘behandeltraject’ waar je nog erger van wordt. Echt schandalig triest is dit laatste, er is geen enig medeleven, ze vragen niet dieper door en zijn vervolgens merkbaar beledigd als je niet genoeg interesse toont in hun wel en wee.

    Dan denk ik wat doe je als psycholoog op het GGZ. Je wordt gewoon afgescheept met beloftes dit en dat is zogenaamd mogelijk, maar er gebeurd niets. De client moet zelf heel goed weten wat hij of zij nodig heeft, maar de psycholoog vergeet dat dat juist is waar de client voor daar komt! Vooral ADHDers weten dat niet en aangezien er behoorlijk wat psychische klachten bij komen vind ik dit echt kwalijk. Hoe zit dat eigenlijk met het GGZ? Wat zijn dat voor mensen en waarom doen ze zo afstandelijk en plannen ze enkele afspraken over jaren uitgespreid wat is het nut hiervan? Je wordt ook van psycholoog naar psycholoog gestuurd, ook om het maar zo kort en zakelijk mogelijk te houden dat is zeker! En dat na MAANDEN wachten op hulp! Is dit overal in het land zo of ben ik een afgescheepte uitzondering, ik zit omg Utrecht.

    Cyclops.

  • Es

    Bij particuliere psychologen kan je eerder en vaker terecht.

  • Cyclops

    Ja maar die zijn te duur voor mij en waarom kun je niet goed terecht bij GGZ? Ik kan geen duidelijk antwoord vinden? Is er een reden voor hun manieren van zorg verlenen?

  • Es

    Ze zijn gratis, dus klagen komt gauw over als een gegeven paard in de bek kijken. Bereik je niks mee. Heb je echt al gekeken naar de prijzen van de zorgverzekeringen? Is lang niet zo duur als het lijkt. Als je een goede zorgverzekering uitzoekt, kan je per 1 januari wisselen en kom je eindelijk bij psychologen terecht waar je echt wat aan hebt. Sterkte.

  • Cyclops

    Oke, ja dankje voor de tip, daar heb ik wat aan maar ik ben nog verbijsterd over de gang van zaken bij het GGZ. Misschien ben ik te perfectionistisch maar een gegeven paard niet in de bek mogen kijken vind ik geen metafoor, GGZ is niet te vergelijken met een paard, waar je voor je lol een ritje mee maakt.

  • Es

    Je hebt gelijk dat het soms grote oelewappers kunnen zijn en dat het allemaal veel beter zou kunnen. Je klachten zijn zeer terecht, maar als je jezelf wilt helpen, probeer het dan via een andere weg. Nog een keer daar aankloppen of je er steeds boos over maken, je hebt er niets aan.

    Je kunt ook in je kennissenkring rondvragen of ze een goede psycholoog kennen en dan aan de psycholoog vragen welke maatschappij het meeste vergoed. Die van ons kent ze allemaal.

  • Blue

    In omgeving Utrecht kun je goed terecht bij het meander in Amersfoort.

    Gespecialiseerd in ADHD, onderdeel van het landelijke kenniscentrum ADHD voor volwassenen.

    Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik daar terecht ben gekomen!

  • Cyclops

    Mag ik vragen wat je er aan hebt gehad, waar ben je zoal mee geholpen? en hoe vaak, wat was de gang van zaken een beetje?

    groetjes C

  • Cyclops

    Anyhow Ik wil het er niet meer over hebben, ik heb het gehad en ik kom er nu toch nooit meer terug. Ik ga opzoek naar alternatieven, triest na zo lang wachten. Erg kwaad maak ik me on de kwaliteit van ‘zorg’ misschien heb ik wel de verkeerde persoon getroffen op het verkeerde moment. Oke deze discussie mag van mij verwijderd worden.

  • rosalybrinks

    hoi cyclops.

    Met de ggz heb ik ook heel slechte ervaringen.ongeinteresseerde afstandelijke mensen,en toen ik ooit las wat ze over me geschreven hadden dacht ik even dat het het dossier van iemand anders was….Het klopte van geen kant….er stonden zelfs dingen in die ik helemaal niet had gezegd…ze interpreteren maar wat naar hun eigen subjectieve mening,maar dat staat dan wel over jou op papier.Erg vervelend…

    Een tweede lijns psycholoog word gewoon vergoed,ik voel me er veel prettiger dan bij de ggz,daar werd ik ook alleen maar minder van.

    Groetjes rosaly.